Maak kennis met onze gerenommeerde columnisten!

Iedere woensdagavond te beluisteren

Klik hier om naar zijn columns te gaan.

Han vander Horst is al jaren een vaste waarde in De Late Avond. Hij is auteur van verschillende boeken en vaste schrijvende columnist bij Joop.nl van BNNVARA. Zijn kritieken, beschouwingen en voorstellen zijn altijd prikkelend, tot nadenken stemmend en humoristisch. Han spaart niets of niemand, maar doet dat op een prettige respectvolle wijze. Sinds januari 2016 is hij iedere woensdagavond te gast in de show. Let wel: op alle teksten en geluidsopnamen rust auteursrecht © Han van der Horst / © delateavond.nl. Wilt u e.e.a. overnemen, vraag dan even om toestemming.

Reageren kan via han@delateavond.nl Volg Han van der Horst op Facebook

 

Iedere maandag te beluisteren

Klik hier om naar zijn columns te gaan.

Giel van Strien is per 1 juni 2020 de vaste columnist op de maandagavonden. Aan culturele bagage is geen gebrek, zo kunt u zien in zijn biografie:

Giel van Strien begon in 1985 met de studie politicologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en sloot deze studie in 1993 af aan de Universiteit van Amsterdam.

In 1994 richtte Van Strien met Bert Heemskerk het literair tijdschrift Passionate op met Van Strien als hoofdredacteur. In 1997 nam hij een initiatief tot het Geen Daden Maar Woorden Festival, wat sindsdien jaarlijks wordt gehouden. Dit initiatief zette zich af tegen het in 1993 gestarte Crossing Border festival, waarmee later is gaan samenwerken.

Sinds het samengaan van het literair tijdschrift Passionate en Bulkboek in het nieuwe millennium tot het Passionate Bulkboek is Van Strien daar directeur. In deze hoedanigheid is hij bij allerlei literaire en andere culturele zaken betrokken. Daarnaast schreef hij opiniestukken in diverse dagbladen, en een serie meer literair werk in het tijdschrift Passionate.

In 2003 werd Van Strien onderscheiden met een Laurenspenning voor zijn stimulerende bijdragen aan het literaire leven in de stad Rotterdam.

Op alle teksten en geluidsopnamen rust auteursrecht © Giel van Strien / © delateavond.nl. Wilt u e.e.a. overnemen, vraag dan even om toestemming.

Maakt helaas geen columns meer voor De Late Avond. Er is natuurlijk wel een mooi archief.

Klik hier naar zijn columns te gaan.

Joop van de Hor is een veelzijdig man. Hij noemt zichzelf “mens in progressie”. Al vele jaren schrijft hij wekelijks de column “Eigen Wijs” voor de weekbladen van de Persgroep, is hij hoost bij Toksjoo op Zuid in Rotterdam en een graag geziene gespreksleider. Vele jaren werkte hij als freelancer bij dagblad Het Vrije Volk en het Rotterdams Dagblad, is hij schrijver van historische boeken, uitgever van gedichtenbundels en ambassadeur van o.a de stichting Villa Joep voor het tegengaan van kinderkanker (neuroblastoom). Hij was ook werkzaam in de haven van Rotterdam, bij het politiekorps  Rotterdam-Rijnmond als inspecteur en tot 2019 in dienst bij de Gemeente Rotterdam waar hij nu nog als ambtenaar der burgerlijke stand werkt.

Voor zijn inzet voor de samenleving ontving hij een Ridderorde van Oranje Nassau, de Erasmusspeld (gemeente Rotterdam) en de Nissewaardpenning.

De columns van Joop zijn vaak prikkelend en zetten aan tot discussie. Een blad voor de mond nemen is hem vreemd. Let wel: op alle teksten en geluidsopnamen rust auteursrecht © Joop van der Hor / © delateavond.nl. Wilt u e.e.a. overnemen, vraag dan even om toestemming.