Beluister hier de column

Als dit kabinet niet weet wat ze er mee aan moet dan verbieden ze het en dan is het opgelost. Dat is de afgelopen tijd al vaker gebeurd en zolang dit kabinet er zit zal dat in de toekomst nog wel vaker gaan gebeuren.

Zo denkt Rutte & Co er serieus over om al het consumentenvuurwerk te verbieden. Ik zal er zelf geen traan om laten. Heb er zelfs een blafhekel aan . Maar als men alles verbiedt waar ik een hekel aan heb dan krijg je een indrukwekkende lijst van verboden zaken zoals een verbod op roken, vroeg opstaan, spruitjes, schoonmoeders, honden, katten, duiven, muggen, parkeerwachters en kenteken-parkeren, belasting betalen, Ajax-shirtjes, doorwerken na je 60e en nog een paar dingen. Maar goed, ik ben geen premier en evenmin minister van Lachzaken. Tja, das lachen hé luisteraars. Maar ik kan er zelf amper om lachen, ben bloedserieus. Stel dat het kabinet straks besluit om alcoholhoudende drank te verbieden voor alle lagere en middeninkomens en een verordnung instelt dat het gewone volk enkel nog maar speklapjes mag eten en dat biefstukken voorbestemd zijn voor mensen uit de Quote 500. Dat pikken we toch zeker niet, nou dan!

Ik ben zelf 28 jaar politieman geweest en nooit maar dan ook nooit heeft ook maar één Haagse bluffer of Rotterdamse rotzak een rotje naar mij gegooid. Ze wisten dat je ze dan heel of in aparte ledenmaten mee naar het bureau zouden nemen. Maar dat was 13 jaar geleden. In de tussenliggende periode is er heel wat veranderd. Het gezag is zijn gezag kwijt omdat het gezag geen gezag meer heeft omdat het gezag van dit kabinet en de rechter geen gezag meer mag uitoefenen. Krijg je een vuurpijl in je oog dan moet je niet alleen een oogje toeknijpen maar ook slechts proportioneel geweld gebruiken als een aanhouding niet op andere wijze mogelijk is. De agent van nu moet ‘foei’ roepen in plaats van zo’n paardenpenis een tik voor z’n domme harsens te verkopen met de gummi lat. Ik zou heden ten dage een slechte politieagent zijn. Zou op oudejaarsavond met een met pepperspray gevulde vlammenwerper het gajes te lijf gaan als ze weer eens een brandweerman of ambulancepersoneel met vuurwerk bestoken.  Of nog beter; met lachgas! Een hele groep met lachgas inpeperen, dat is pas echt lachen! Maar helaas, ook dat mag niet. Het kabinet komt namelijk binnenkort met een verbod op het recreatief gebruik van lachgas. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal ernstige gezondheidsincidenten toeneemt en dat mensen veel overlast door zwerfvuil ervaren als gevolg van rondslingerende lachgaspatronen. Bovendien kan het gebruik van grote hoeveelheden tot ernstig en blijvend neurologisch letsel kan leiden. Nou, volgens mij hebben vuurwerkgooiers en lachgasinhaleerders al een aangeboren neurotische afwijken.

Lachgas wordt veel gebruikt door uitgaanders en door jongeren van circa zestien jaar. Tja, dat krijg je als de jeugd pas op z’n 18e een biertje mag drinken. Die halen in één keer de ‘verloren’ jaren in en zo worden het al snel comazuipers. Maar wie gaat al die verboden handhaven beste verantwoordelijke ministers? De al te zwaar belaste politievrouwen en mannen? Zie je hen al preventief fouilleren op het bezit van rotjes en slagroompatronen? En is een ander argument om de patronen te verbieden de vervuiling? Zwerfvuil? Nou lach ik toch echt mijn penis uit mijn pantalon, ik kom echt niet meer bij. Whats next? Verbod en handhaving op kauwgum, sigarettenpeuken en afgeknipte teennagels? O, het is nog niet duidelijk hoe het verbod gehandhaafd moet worden. Ga daar nou eerst eens over nadenken voordat je weer wat roepRuttetoetert