Beluister hier de column

Het is nogal wat, wat zovele gemeenten moeten doen om de problemen van de Rijksoverheid op te lossen. Door alle aandacht voor asielzoekers sneeuwt de aandacht voor de statushouders wat onder.

Terwijl daar een deel van het probleem van Ter Apel ligt. Mensen waarvan de Rijksoverheid heeft bepaald dat ze mogen blijven, kunnen geen huis krijgen.

Nou, ik hoor u denken: wie wel? Precies.

De woningcrisis wordt alsmaar groter.

Voor de korter termijn snap ik de oplossing voor het bouwen van tijdelijke woningen. Maar regeren is toch ook vooruit zien?Tenminste dat was het vroeger…

Een groep die helemaal op de achtergrond raakt zijn de Oekraïners. Er zijn er heel veel, ook bij ons op ’t dorp. Ook met hen gaat het – naar omstandigheden – goed. Onderwijs, werk, huisvesting. Het is allemaal goed geregeld, maar kan ook allemaal nog beter.

De groep waar je nog het minst over hoort zijn al die Oekraïners die bij mensen thuis worden opgevangen. Heel bijzonder, dat mensen al zo lang hun huis openstellen voor deze ontheemden.

Deze week ontvangen we alle gastgezinnen op het gemeentehuis. Om te vragen of we nog ergens mee kunnen helpen. En om dank je wel te zeggen.