Beluister hier de column

Deze week is natuurlijk een dagje korter dan normaal. Tweede Pinksterdag was het heerlijk weer. Ideaal dagje om een paar uur langs de lijn te zitten, kopje koffie erbij, en zien hoe – uiteindelijk – de plaatselijke cricket de directe concurrent versloeg.

Dinsdagavond vergadert de gemeenteraad over het grote plan rondom de enorme woningbouw-opgave van de Binckhorst. En zoveel meer, want het is een mega-plan, dat behalve in lokale werkgelegenheid, ook probeert te voorzien in de verplaatsing van de tienduizenden nieuwe bewoners. Er komen meer mensen wonen dan er in m’n vorige gemeente in totaal wonen… gaan die allemaal een auto voor de deur zetten? Of met de fiets? De tram? Hoe dan?

De rest van de week gaat er een tandje bij in de kennismakingsbezoeken. De burgemeester van Rijswijk staat op de rol – benieuwd naar haar verhalen over dat ontspoorde feest. De burgemeester van Wassenaar, die het integriteitsonderzoek bijna af heeft, naar de bestuurscultuur. De directeur van de omgevingsdienst, twee raadsleden om mee op pad te gaan en wederom een fractie, op de donderdag.

Daartussendoor nog de vereniging van oud-raadsleden en -wethouders en vrijdag sluiten we af met de Walk Downtown en een concert dat de Lions organiseren.

Kortom: van alles en nog wat!