Beluister hier de column

In Leidschendam-Voorburg hebben we mooie organisaties. Deze week mag ik mee met een van die organisaties, namelijk WOEJ. Welzijn Ouderen En Jongeren.

Bij een eerder bezoek – aan de Groene Loper – kwam het verhaal van het busje op tafel. En dan bedoel ik de buurtbus – of, zo u wilt, bus 47.

Alweer heel wat jaren geleden hebben we met elkaar besloten dat mensen langer thuis moeten blijven wonen. Daar is veel voor te zeggen.

Maar dat heeft wel tot gevolg dat er op allerlei plaatsen in de gemeenschap mensen wonen die niet zo heel mobiel meer zijn.

En niet iedereen woont bij een bus- of tramhalte. Waarbij ook nog eens niet alle tramhaltes even rollator-vriendelijk zijn.

Maar dáár wordt aan gewerkt. En voor wie niet meer zo mobiel is, ligt eenzaamheid op de loer.

Voor mensen die niet zo mobiel zijn, maar er toch even uit willen, is er de WOEJ-bus. Een hele mooie service! Bus 47 rijdt een vaste route, maar er is ook van deur-tot-deur WOEJ vervoer. En naar de dagopvang.

Als je naar familie, huisarts, of de winkels wilt. Van deur tot deur! Uiteraard voornamelijk binnen de gemeentegrenzen. Maar verder weg kan ook.

Deze week mag ik mee op de bus. Waarschijnlijk zal ik me beperken tot het helpen in- en uitstappen.

En natuurlijk het gezellige praatje wat er bij WOEJ altijd bij hoort. Ik kijk er erg naar uit.