Beluister hier de column

Deze week organiseren we als gemeente een bedankmoment. In Krimpen hebben we 1 groot kruispunt, dat we dan ook De Grote Kruising met 3  Hoofdletters noemen. Het kan niemand ontgaan zijn: de afgelopen 4 jaar was daar een hoop gedoe.

Jaren geleden zagen we dat het kruispunt steeds sneller verzakte. Het plan van aanpak hebben we kunnen combineren met de strijd voor betere bereikbaarheid van Krimpen.

Die strijd werd al jaren gevoerd, maar 7 jaar geleden zijn we gezamenlijk op gaan trekken richting andere organisaties en overheden. Want hoewel iedereen een mening had en lekker er op los mopperde, werd er maar weinig concreet gedaan.

Met name richting de Metropoolregio Rotterdam Den Haag zijn we toen begonnen met een vastomlijnd en samenhangend verhaal. Dat heeft er onlangs toe geleid dat we niet alleen miljoenen euro’s hebben gekregen voor het opknappen van ‘onze’ kruising. Op zichzelf is dat al bijzonder! Want hoezo zouden ze meebetalen? Toch deden ze het.

Daar bovenop is nu een stapel geld klaargelegd van meer dan 65 miljoen euro. Dit geld is onder andere om het verkeer vanaf de Grote Kruising tot aan Capelse Brug sneller te laten doorstromen. Het volledige bedrag waar we plannen voor hadden gemaakt.

Dat is nogal wat! Dus daar gaan we al onze gesprekspartners en andere overheden voor bedanken.