Beluister hier de column

De wereld draait gewoon door, daar hebben we echt geen Matthijs van Nieuwkerk voor nodig. Corona of geen corona, we doen een plas en alles blijft zoals het was. Of hoort u misschien tot dat kleine groepje optimisten die er echt overtuigd van is dat alles straks beter, mooier en schoner wordt en dat we op politieke partijen gaan stemmen die voor verhogingen van de salarissen van de helden van nu zijn.

Nu lijkt het hier gelukkig in de verste verte niet op de Verenigde Staten van Amerika met een Donald Trump als almachtige leider die zegt alles te kunnen bepalen wat hij denkt wat goed is voor het volk, de economie en zijn eigen bankrekening, in omgekeerde volgorde te lezen overigens.

We nemen onze hoed af voor de artsen, klappen de handen blauw voor de verpleging en krijten hartjes en mooie teksten op de stoep voor de huizen waar de zorgverleners en wijkverplegers hun leven op het spel zetten om zonder of juist mét de verkeerde beschermingsmiddelen onze ouderen blijven helpen.

Ik kan u nu al op een briefje aangeven op welke partijen u dan moet gaan stemmen; 50 Plus, Party voor de Vrede en Forum voor Democratie. De eerste partij buitelt al weken over elkaar heen en zien hun achterban per dag slinken. Niet omdat de ouderen van hen wegkijken, maar omdat ze met bosjes tegelijk dood neervallen. Ze kunnen uw stem dus goed gebruiken.  De twee andere partijen hebben, nog voor het virus het eerste slachtoffer in Wuhan te grazen nam, geroepen dat er meer mondkapjes, meer brillen, meer handschoenen, meer beschermende kleding en meer beademingsapparaten moesten komen. Beiden hadden een vooruitziende blik en riepen al tijdens het carnaval in Uden, de voetbalwedstrijd in Bergamo en de skivakantie in Oostenrijk dat er krachtig moest worden opgetreden. Niet waar dus, kan ook niet. Maar het is zo makkelijk roepen vanaf de zijlijn dat ‘hullie’ alles fout doen, ‘zullie’ er niets aan hebben gedaan en alleen Geert en Thierry dat allemaal al hadden gezegd maar dat niemand naar ze wilde luisteren. In Nissewaard was het Peter van der Velden van de Volkspartij die tegen iedereen die het maar horen wilde, en dat waren toch minimaal twee handen vol, dat burgemeester Foort van Oosten een slappeling was die in tijden van crisis niet zichtbaar en niet hoorbaar was.

Het is toch zo gemakkelijk om te wijzen. Nou, ik heb geleerd dat als je met 1 vinger naar een ander wijst, er 3 vingers naar jezelf wijzen, dus Peter wat heb je er zelf aangedaan behalve roeptoeteren?

Het is overigens al weken opvallend stil in genoemde kampen. Houden ze zich aan de adviezen van het RIVM en Rutte om vooral binnen te blijven? Zijn ze hun messen aan het slijpen? Strategie bepalen om straks met bijltjesdag goed voorbereid uit hun holen tevoorschijn te komen? Misschien dat Thierry al een verbond heeft gesloten met zijn rijke vrienden rond Poetin om straks de verkiezingen te verkopen om daarna zegevieren op een piano door de straten van Moskou rondgereden te worden.

Sorry luisteraars, lezers, mijn fantasie slaat op hol. Ik ben natuurlijk niets meer dan een domme linkse fake columnist die alleen maar nepnieuws brengt en onzin uitkraamt. En als ik deze column teruglees dan hebben Geert, Thierry en Peter ook gelijk. Ik dacht namelijk, kom laat ik eens net zo dom en opportunistisch zijn als zij. Of het mij bevalt zo te zijn? Ja, best wel. Ik kraam gewoon wat onzin uit, hoef me nergens voor te verantwoorden of iets te bewijzen en kom er gewoon mee weg. En als het straks misschien toch een beetje de verkeerde kant op gaat dan ga ik net als zij 3 weken ergens in quarantaine onder een steen liggen. Lekker wachten tot alles weer normaal is want alleen dan vallen abnormale mensen weer op!