Beluister hier de column

Hier ga ik mij niet populair meemaken, een column over voetbal. Voor de Big C had ik er al steeds minder mee op en nu het coronavirus iedereen raakt behalve het verstandelijke vermogen van de hoge voetbalbonzen,  aandeelhouders en Raad van Commissarissen, ben ik er eigenlijk wel klaar mee. Wat een geleuter over wie kampioen is, wel of niet degradeert, promoveert of masturbeert. Sorry, het interesseert mij geen ene pepernoot maar dat had u inmiddels al begrepen. Kijk, van de Graafschap en Cambuur kan ik het wel begrijpen, die willen zo vlug mogelijk de eredivisie in want wie wilt er nou in een competitiespelen die de Keukendivisie wordt genoemd. Moet je eens proberen uit te leggen als je als speler op vakantie in het buitenland bent en mensen vragen belangstellend wat je doet voor de kost en bij welke organisatie je werkt. Al dat geruzie gaat maar om drie zaken; geld, geld en geld ! Wie mogen er nu meedoen aan de diverse Europese toernooien? Ik zou zeggen; stuur ze allemaal maar Europa in en dan het liefst naar het zwaar door het virus getroffen Italiaanse Bergamo of het Spaanse Madrid en laat ze gelijk even langs de rijen met honderden doodskisten op de overvolle begraafplaatsen lopen, een mooi alternatief voor het inmiddels al een beetje oubollige Auschwitz waar Feyenoord elke twee jaar met z’n selectie een bezoek brengt om de jonge spelers een spiegel voor te houden. Dat helpt ook zo goed tegen racisme ! Vorige week heb ik vol verbazing zitten kijken en luisteren naar een interview met Louis van Gaal die ik in het vervolg Louis voor Paal zal noemen. Wat een knurft is dat en hoe zelf ingenomen kun je zijn? De man heeft echt overal verstand van en een ieder die dat tegenspreekt is een onbenul. Nou dan behoor ik tot die laatste categorie. Als Rotterdammer, geboren en getogen op zuid heb ik het toch al niet zo op met die andere club op noord, inderdaad S P A R T A. Ik praat de fans van die club graag na en spel de letters volgaarne  zodat ik die naam niet in één vloeiende volzin hoef uit te spreken. Ik ril er bijkans van. Waarom? Omdat ze zo’n bloedhekel hebben aan mijn Feyenoord en dat komt voornamelijk door de dichter Jules Deelder, de duivel hebbe zijn ziel.

Wat is het toch heerlijk luisteraars/lezers om wekelijks zin en onzin door elkaar te husselen en er een column van te maken. Zo kom je de coronacrisis wel door kan ik u verzekeren.

De KNVB roeptoeterde drie weken geleden in de richting van de als premier van Nederland verkleedde Kerstman dat ze 3 of 4 miljoen van de belasting betaler wilde hebben om de aandeelhouders zoet te houden en het gras in de stadions te maaien. KRAAK !!!  Hoort u hier mijn klomp breken luisteraars/lezers? Belastinggeld proppen in een tak van sport waar het geld harder rolt als de bal in de nu lege stadions. Gudde en Co hadden hun Businessplan achterop een bierviltje geschreven en zonder postzegel op de bus naar Zeist gedaan. Om het in correct Duits te zeggen: its a bloody shame ! Solidariteit in een crisis als deze is noodzakelijk om er met elkaar goed doorheen te komen. Solidariteit die bij o.a. Ajax totaal ontbreekt. Daar morren de spelers dat ze geen salaris willen inleveren om hun club uit de problemen te houden. En die over het paard en de Amrobank getilde voetballertjes moeten wij geld geven? Ik ben benieuwd hoeveel supporters straks weer een dure seizoenkaart kopen, een te strakzittend trainingspak en shirt met logo met de naam van de sponsor erop. Om maar met een belediging naar hen te eindigen; ik denk dat heel veel van die ééncelligen straks weer dicht naast en op elkaar hoestende, proestende, schreeuwerige en niesende supporters tegen heel veel geld gewoon weer in het stadion zitten de sissen en apengeluiden maken. Het mag na deze column wel duidelijk zijn, ben er wel klaar mee! Ga alleen nog naar de Kuip als ik een vrijkaartje krijg want ik ben wel een Hollander hé.