Beluister hier de column

Dit is op voorhand een domme, hele domme column. Eigenlijk zou u er niet naar moeten luisteren of weigeren deze te lezen. Maar als u, minstens net zo eigenwijs bent als ik beste luisteraars/lezers, dan doet u dat toch en zult u straks ook een eigen mening hebben over dit onderwerp welke de hele wereld inmiddels in haar ban heeft; het Corona-virus!

.

.

Maar misschien heeft u al een mening en zoekt u nu naar uw gelijk binnen mijn column en anders zult u de wenkbrauwen fronsen en mij wellicht een ontzettende eikel vinden. Het maakt mij niet uit, ik ben al blij als u überhaupt een mening hebt. Er zijn immers hele volksstammen die nergens een eigen mening overhebben en gedwee achter allerlei typetjes aanlopen zoals ook ik een typetje ben, alleen mijn achterban is niet veel groter dan de Dienst der directe Belastingen welke mij altijd volgt en één of andere psychopaat die mij om de zoveel tijd rare brieven stuurt.

Corona heeft ons aller aandacht, het gaat bijna nergens anders meer over. Als ik het landelijk leugenblad mag geloven, ja inderdaad… de Telegraaf, dan ligt er in Italië al een plan klaar om iedereen boven de 65 de pil van Drion toe te sturen zodat men zich vooral op de jongeren kunnen richten want die maken een grotere kans het virus te overleven als die zwakke oudje. Ouderen immers zijn zwak en kosten de staat kapitalen. Dat het juist de ouderen zijn welke voor die kapitalen hebben gezorgd, vergeten ze voor het gemak maar. Nou ik vind het eigenlijk niet eens zo’n slecht idee zo’n zelfmoordpil van rijkswege verstrekt. Ik ben inmiddels officieel toegetreden tot het Gilde der Ouderen en behoor dus ook tot de welbekende risicogroep.  Ik wil graag zelf de regie op mijn leven hebben en dus ook op mijn dood. Nu weet ik heus wel dat veel van mijn lezers / luisteraars in de Hoekse Waard wonen welke gekscherend de lokale Biblebelt wordt genoemd. Ik wil heb zeker niet schofferen en mij al helemaal niet bemoeien met het werk van onze lieve Heer. Ik zal dan ook niet te snel en te vroeg dat pilletje slikken. Ben het ook niet echt van plan. Maar het is wel een geruststellend idee dat ik aan mijn eigen lijden een einde kan maken als de rest van de wereld elders in quarantaine zit en ik al twee weken in mijn eigen vuil lig te wachten op het onvermijdelijke einde. Ik zal dan zeker ook tot God bidden en om vergiffenis vragen voor mijn aardse fouten en voor het slikken van dat ene kleine pilletje.

Maar stel dat de foute Telegraaf het fout heeft en premier Rutte het voorbeeld van de Italianen volgt en wij, dikke zestigers en halve zeventigers ondanks dat we door iedereen in de steek worden gelaten behalve door Henk Krol en zijn knorkniesende ouderenpartij, het coronavirus massaal overleven en echt de tachtigers en de negentigers van de toekomst zijn?

Wat moet je dan met zo’n pilletje als gewoon ouderwets je handen vouwen ook wilt helpen en je troost kan bieden? Zullen we het met z’n allen proberen? Allemaal vanavond voor het slapen gaan bidden dat het Corona-virus verdwijnt zoals het gekomen is. En als je maar lang genoeg bidt dan zal dat zeker ook gaan lukken. Ik wil er, net als velen van u ook echt in geloven.

Het is dus een kwestie van geloven en van tijd. Zoiets als geloven dat Sparta kampioen van de Eerste Divisie wordt, maar je moet er wel ruim de tijd voor nemen. Over tijd gesproken…. Ik geloof ook dat het Internationaal Eurovisie Songfestival wordt afgelast, net zoals de Marathon van Rotterdam en nog heel veel meer sportevenementen inmiddels zijn afgelast of verzet.

Wat ook niet  doorgaat is het voetbal en de Grand -prix wedstrijden in de Formule 1, tenminste niet met publiek maar met maximaal 50 mensen in een leeg stadion en bij de pits om de bandjes te wisselen. Maar de mannen die in dat wereldje aan de touwtjestrekken zullen er geen traan om laten en geen cent minder aan verdienen, nee, eerder meer!  Zulke evenementen hebben namelijk helemaal geen toeschouwers nodig. Het is veel goedkoper om ze zonder publiek te spelen of te verrijden. De poen komt binnen via sponsoring en televisierechten. Dus hoe meer mensen thuis voor de netflixbuis, hoe meer geld er in de zakken van die lui verdwijnt. En daar zijn we inmiddels in aanbeland; in quarantaine in eigen huis bij haard en buis. Van hen mag Corona nog wel even blijven want iedereen  wil nu wel een abonnementje om twee weken lang een beetje loom, hoestend, proestend en snotterig languit op de bank naar TV te kijken, tja wat moet je anders?

Mag van   mij ook, heb nu al zoveel rollen WC papier, blikgroenten, houdbare melk en bier in huis dat ik het wel een poosje kan uithouden, tenminste….. als God het wilt.

Amen