Beluister hier de column

Bij mannen zit het verstand soms in de verkeerde kop. Voorbeelden ten over. Denk maar aan de vele bekende persoonlijkheden die inmiddels een # Me Too aan de broek hebben hangen of zoals de Amerikaan James B.  Als je achternaam in de krant of in een gesproken of geschreven column met een initiaal wordt omschreven dan moet je wel een crimineel zijn of tenminste verdacht worden van één of ander misdrijf.

James B. is een 50-jarige doorsnee Amerikaan, zo eentje met een McDonaldbuikje en een rode baseballpet op het snel kalende hoofd met daarop in witte letters ‘We’ll make America great again’. B. wordt verdacht van ontucht met het 12-jarige Rotterdamse meisje Hania. James wist het tienermeisje via Facebook het hoofd op hol te brengen. De twee ontmoeten elkaar eind juni van dit jaar op het centraal Station waar B. het meisje de toegangscard tot zijn hotelkamer gaf. Daar glipte Hania naar binnen, onbekend of zij gezien is door de mensen van de receptie in de lobby van het Hilton Hotel. Ze brachten samen twee dagen door in de kamer van B. zonder dat iemand daar iets verdachts aan vond. En dat is misschien nog wel verontruster dan hetgene wat zich in die 48 uur in de hotelkamer heeft afgespeeld. De twee zullen geen Pim-Pam-Pet hebben gespeeld of Ganzenbord. Uit de dagvaarding blijkt dat B. verregaande seksuele handelingen met het 12-jarige meisje zou hebben gepleegd.

Ik zie ook wel eens een mooi leuk lief jong meisje op straat lopen of in de metro zitten. Ik ruk dan echt niet mijn oog uit maar blijf ook niet naar haar staren totdat ik er staar van krijg. Als man van middelbare leeftijd wordt je dagelijks blootgesteld aan allerlei verleidingen zoals chocola, witte wijn of een zak patat van Bram L., maar daarvan groeit mijn toch al uitdijende buikje. Ik zie leeftijdsgenoten in een mooie peperdure witte Audi Cabrio rijden. Dat wil ik ook wel maar kan niet eens een goede toupet betalen die ik dan nodig heb om mijn beginnende kaalheid te bedekken anders kijken de dames nog niet naar mij! En ja, ik kijk, net als miljoenen andere jongens, mannen en ook vrouwen wel eens naar een pornofilmpje. Maar ik zoek op zo’n site niet naar meisjes van 12 jaar. Het komt niet eens in mij op om via internet te chatten met dames. Laat staan met jonge meisjes van 12 jaar.

En ik mag dan over een behoorlijk ruime fantasie beschikken, daarin is geen plaats voor een hotelkamerfantasie en deze te delen met een kind.

Een kind, wat doet een kind van 12 jaar alleen in een hotel als het Hilton? Zijn onze hotels verblijfplaatsen voor normale zakenlui en toeristen of zijn het verkapte bordelen waar schoften als James B. hun gang kunnen gaan zoals ik zelf heb gezien in een chique hotel in Thailand, waar witte grijze mannen van 60 jaar, met aan elke hand een klein donker jongetje van een jaar of 11 mee naar zijn hotelkamer kan nemen omdat de mensen aan de lobby in zulke situaties altijd – vaak ook tegen betaling – de andere kant opkijken. Het is hoog tijd dat de ongekende ‘gastvrijheid’ van de Nederlandse hotels eens goed onder de loep genomen wordt. Ik zeg niet dat Hilton Rotterdam gelegenheid heeft gegeven maar vreemd is het wel dat een meisje van 12 jaar oud twee dagen in een goed beveiligd en van bewakingscamera’s en beveiligers voorzien gerenommeerd hotel, buiten ieders gezichtsveld is gebleven. We hebben met elkaar een wegkijkcultuur gecreëerd, een maatschappij waarin we vooral met onszelf bezig zijn. Maar stel dat het uw dochter is die ten prooi valt aan zo’n oude smerige viezerik. Dan hoop je toch ook dat iemand oplettend is geweest en niet heeft weggekeken. Ontucht met minderjarigen is daarom misschien wel even erg als het wegkijken !