11-8-2019 Beluister hier de column

15 Miljoen mensen is een nummer van Jochem Fluitsma & Eric van Tijn uit 1996 met een tekst van reclamemaker Frank Pels dat oorspronkelijk bedoeld was voor een reclamespot voor de Postbank. De commercial met bekende en minder bekende Nederlanders, onder wie de inmiddels overleden hotelspringer en zanger Herman Brood en olympisch kampioene tafeltennis Bettine Vriesekoop, verwierf grote bekendheid. Mede door de muziek sloeg dit zo goed aan dat het op single verscheen. Uiteindelijk werd het een nummer 1-hit in de Top 40.

Inmiddels zijn we 13 jaar verder en is het aantal inwoners in ons kleine polderlandje gegroeid tot bijna 17,5 miljoen mensen en dat allemaal op dat kleine stukje aarde dat Nederland heet. In de eerste helft van 2019 vestigden zich meer mensen uit het buitenland in Nederland en gingen minder inwoners dood dan in dezelfde periode in 2018.

In de eerste zes maanden van 2019 werden 82.000 kinderen geboren, terwijl er 77.000 mensen zijn gestorven. Het aantal immigranten steeg per saldo met 41.000. Met name het aantal migranten uit Europa nam in de eerste helft van 2019 toe. Er kwamen in die periode 21.000 Europese migranten naar Nederland. In de eerste zes maanden van 2018 waren dat er nog 14.000. Poolse migranten vormen de grootste groep. Amsterdam heeft verreweg de meeste inwoners van Nederland namelijk ca 867.000 en Rotterdam is goede tweede met bijna 650.000 inwoners. Duizelt het u al van al die cijfers? Laat ik er dan nog één duizelingwekkend getal aan toevoegen; er lopen zo’n 300 vrouwen in héél Nederland rond in een boerka ! Wauw, dat is een angstaanjagend aantal vindt u niet? Maar wat nog erger is, is dat naar schatting de helft daarvan nagenoeg niet buiten het eigen huis in de openbaarheid verschijnt. De kans dat u in Maasdijk, de Lier, Pernis, Rhoon, Tinte, Abbenbroek, Zuidland, Numansdorp, Klaaswaal of elk andere dorp binnen deze radioregio zo’n wandelende ingeklapte zwarte parasol tegenkomt is klein, uiterst klein ! Je komt ze zelfs amper tegen in de grotere dorpen of drukke buurten binnen onze steden. Maar als je ze tegenkomt in een overheidsgebouw, ziekenhuis of in tram, trein en metro dan mogen we ze als goede en oplettende burger staande houden en een burgerarrest uitvoeren zo heeft het openbaar Ministerie desgevraagd laten weten. Je moet zo’n levensgevaarlijk type overigens wel zo spoedig mogelijk aan de gewaarschuwde politie overdragen die vast en zeker na zo’n melding zich direct met een zwaar bewapende speciale eenheid in gepantserde auto’s met zwaailicht en sirene naar het Plaats Delict begeeft. Serieus, wat denkt u zelf?

Ik denk dat binnenin dat zwarte omhulsel iemand doodsbang staat te bibberen en maar niet begrijpt waarom die tolerante vrije westerse wereld haar zo agressief en vijandig bejegend. Maar wat als er toch ééntje rondloopt met een bomgordel onder de boerka? Nou stel, stel dat inderdaad ooit ergens eens een als onderdrukte in een boerka gestoken vrouw of man rondloopt. Het hoeft er inderdaad maar eentje te zijn. Wat moet je dan doen? Gewoon, net als die ene andere die je misschien ooit eens tegenkomt, met rust laten door er met een grote boog omheen te lopen, wel zo veilig. Bemoei je met je eigen zaken, lekker belangrijk, get a life !