Beluister hier de column

Toen ik uw burgemeester werd, heb ik direct een plan gemaakt om zo snel mogelijk de gemeenschap te leren kennen. Daar ben ik natuurlijk nog mee bezig, en het is harstikke leuk. Sportverenigingen, scouting, zorgcentra, noem maar op. Regelmatig schrijf ik daar iets over, en zet het op m’n social media. Als u daar in geïnteresseerd bent, kijk daar vooral ook eens.

Instagram, Bluesky, Facebook, noem maar op. Social media zijn een leuke manier om plaatjes en ervaringen uit te wisselen.

Bij een van de bezoeken die ik bracht, kwam ik aan huis bij iemand die een begenadigd fotograaf bleek te zijn. Toen kwamen we er op dat de burgemeester wel vaak op de plaat gezet wordt op een formeel moment. Een lintje, een toespraak, een bezoek. Er zijn niet heel veel – mooi! – foto’s van de burgemeester gewoon aan het werk.

Goed gesprek kort gemaakt: deze week vindt het tegenbezoek plaats. De fotograaf komt een dagdeel bij mij ‘thuis’, op het Raadhuis. Het is een dag met vooral ‘gewone’ afspraken, huis-tuin-en-keuken overleggen. Die komen zelden tot nooit op social media ofzo, omdat ze nogal ‘gewoon’ zijn. Dan vind ik het dus extra leuk om eens te zien hoe dat op de kiek gezet kan worden.

En wie weet, zet ik die foto’s op m’n socials!