Beluister hier de column

Na de hartverwarmende avond van mijn installatie mocht ik voorover duiken in de gemeenschap van Leidschendam-Voorburg. Het begon al goed, de dinsdagochtend. Ik woon tot de meivakantie nog in Krimpen, dus moet nog een tijdje pendelen.

Die eerste werkdag… de file van het jaar noemden ze het al snel op de radio. Meer dan 50 minuten vertraging. Terwijl het ‘normaal gesproken’ in 35 minuten kan. Lekker dan. Maar goed. Verkeersgedoe. Het zou wel eens vaker terug kunnen komen.

Met het College gingen we naar Stompwijk. Leuk dat de wethouders ‘op mij hadden gewacht’ met dit bezoek. Het was een inspirerende kennismaking, die letterlijk alle kanten op ging. Glasvezel, warmtelink, huizenbouw, samenwerking, statushouders, verhoudingen tussen de adviesraad en het College, van alles ging over tafel. Met een plattegrondje voor de nieuweling (ik dus). De betrokkenheid van Stompwijkers bij hun buurt is indrukwekkend.

Ook maakte ik kennis met de politie en was ik bij de vergadering van de Veiligheidsregio.

Zaterdagavond was leuk met waterpolo: het eerste damesteam van De Vliet speelde tegen Rotterdam en het eerste van de heren tegen Krimpen aan den IJssel! Over de uitslag zeggen we maar niks, maar het was erg leuk om bij te zijn.