Iedere woensdagavond te beluisteren

Han is al jaren een vaste waarde in De Late Avond. Hij is auteur van verschillende boeken en vaste schrijvende columnist bij Joop.nl van BNNVARA. Zijn kritieken, beschouwingen en voorstellen zijn altijd prikkelend, tot nadenken stemmend en humoristisch. Han spaart niets of niemand, maar doet dat op een prettige respectvolle wijze. Sinds januari 2016 is hij iedere woensdagavond te gast in de show.

 

Column 7-11-2018: Definitieve oplossing voor files!

Ik woon aan een brede weg, lieve mensen, waar het tot voor een jaar of wat vrij rustig was. Nu heb ik steeds vaker uitzicht op het befaamde langzaam rijdend verkeer. Hele colonnes automobielen passeren in slakkengang mijn voorkamerraam. Dat begint steeds vroeger en het eindigt steeds later.

De oorzaak daarvan zijn de files op de Rotterdamse ruit. De crisis is voorbij en de verkeersstromen groeien. Het Nederlandse wegennet heeft er steeds meer moeite mee het groeiend aantal voertuigen te verwerken. Extra rijstroken of nieuwe snelwegen helpen niet. Dan verplaats je de verstopping alleen maar. (meer…)